FAQ

I. WAAROM IS EEN HULPHONDENSHOOT GRATIS?

In eerste instantie weet ik dat de meeste mensen met een hulphond het erg krap hebben. Toch vind ik dat dat niet moet betekenen dat jullie geen foto's samen mogen hebben. Jullie verdienen het om in het zonnetje gezet te worden.
Daarnaast, door mijn eigen beperkingen, is het aantal shoots wat ik kan aannemen minimaal, hierdoor zal ik bij de aanvraag naar een shoot meteen kijken of we een klik hebben. Voor mij is fotografie, na 2 jaar professioneel fotograferen, weer een hobby. Ik heb een uitkering en ben 100% afgekeurd voor arbeid, dus mag ik niks vragen voor een shoot. Voor mij is het daarom dus belangrijk dat we een klik hebben en dat er voor mij een sociaal contact moment is. Mocht jij je dankbaarheid toch willen uiten, mag dat natuurlijk wel, maar niks moet.

II. WAT ALS WE EXTRA FOTO'S WILLEN BESTELLEN?

Sinds het ingaan van de gratis shoot is extra foto's bestellen mogelijk tot het maximale aantal van 50 foto's. Dit geldt niet voor bruiloften.

III. MAG IK DE ONBEWERKTE FOTO'S?

Ik geef nooit, onder welke omstandigheden dan ook, de onbewerkte foto's uit. Dit omdat zo'n 50% van mijn stijl, mijn eigen sausje, zit in de nabewerking. Ik neem aan dat als je mij boekt je dat doet voor de stijl foto's die ik maak. Vergelijk het met de bakker, daar ga je ook niet heen om bloem en water te kopen.

IV. WAT MOET IK AAN NAAR EEN FOTOSHOOT?

Het belangrijkste in de kleding die je aandoet naar een fotoshoot, is dat het kleding is die bij jou past en die er voor zorgt dat jij je mooi voelt! Wel zijn er een paar vuist regels betreffende kleding om te dragen naar een fotoshoot. Doe bijvoorbeeld bij voorkeur iets aan in neutrale tinten, denk aan (donker)groen, wit, denim, beige, bruin, zwart, pasteltinten of licht grijs. Sommige kleuren blauw fotograferen ook erg mooi, maar dit verschilt enorm per locatie waar de shoot is. Blijf vooral weg van de drukke printen en de felle kleuren, deze fotograferen 99/100 keer simpelweg niet mooi. Het leidt af van je gezicht, van je persoonlijkheid die je probeert vast te leggen op de foto. Voor vrouwen zijn los vallende jurken en rokken een grote pré tegenover strakke rokken/jurkjes. Voor mannen zijn vesten met ritsen en capuchons een no-go.

V. WAT MOET MIJN HOND ALLEMAAL KUNNEN VOOR EEN SHOOT?

Veel mensen maken zich zorgen dat hun hond geen perfect gedrag laat zien tijdens een fotoshoot en vragen zich daardoor dus af wat voor trucjes een hond allemaal moet kunnen om mooi op de foto te kunnen. Mijn filosofie is dat de foto's van de hond het leukst zijn als de personaliteit van de hond echt naar voren komt. Denk aan met zijn lievelingsspeeltje op de foto, of keihard rennend en dat het dus niet uitmaakt wat je hond allemaal wel of niet kan, als hij maar lekker zichzelf kan zijn tijdens de shoot.
Wel moet daarbij gezegd worden dat als je mooie headshots wil hebben van de hond zelf, dat de commando's ''zit'' en ''blijf'' essentieel zijn en uitgevoerd moeten kunnen worden.

VI. MIJN HOND KAN NIET LOS, IS DAT EEN PROBLEEM?

Nope! Ik maak bij bijna al mijn shoots gebruik van mijn fotografielijn. Dit is een dunne sliplijn (met max. draagkracht van 300 kg) die makkelijk weg te fotoshoppen is voor mij, hierdoor kun je je hond gewoon vasthouden en sturen terwijl je op de foto's geen storende lijn ziet.

VII. KOM JE OOK NAAR ONZE LOCATIE TOE?

Voor de enkele shoots die ik nog doe probeer ik in mijn eigen regio te blijven. Dus max. 25 km buiten mijn woonplaats Bergen op Zoom.